Lakberendezés poszterekkel

felhő kép, tájkép

Útmutató a modern belsőépítészethez poszterekkel

Ha modern belső terét szeretné díszíteni, ennek egyik módja a fali díszek hozzáadása. A szobroktól a kárpitokig és a családi fényképekig végtelen a választék van.
Az egyik lehetőség, amely nagyon népszerűnek tűnik a lakástulajdonosok körében, a poszterek. Ha megfelelően felakasztják, akkor otthona minden helyiségében fókuszpontként szolgálhatnak, és beszélgetést indíthatnak el a látogatók számára. Nemcsak modernnek és elegánsnak tűnnek, de segíthetnek elrejteni a falakon esetlegesen előforduló hibákat is.

Azonban annak ellenére, hogy a poszterek felakasztása nagyon egyszerű feladatnak tűnik, van néhány szabály, amit érdemes betartani, amikor ezzel a faldísszel dolgozunk. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, tekintse meg útmutatónkat, amely számos ötletet ad arra vonatkozóan, hogyan díszítheti falait poszterekkel, és hogyan varázsolja otthonát a személyes stílus oázisává.

 

Poszterek minden szobához

A posztereket nem csak a nappaliban kell kiakasztani. Valójában előfordulhat, hogy van néhány üres hely más helyiségekben, amelyek poszterrel díszítve jól néznének ki. Például a hálószobája az Ön személyes terének számít, ezért a hálószobát annak alapján kell elkészítenünk, hogy kik is vagyunk. Tehát, ha Ön olyan ember, aki szereti az inspiráló idézeteket, akkor tegye fel a plakátokat, amelyek reggel motivációt adnak, és megadják a szükséges energialöketet.

Példák motivációs poszterekre:
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft
4.490-28.490Ft

Egy másik helyiség, ahol plakátokat kell elhelyezni, a fürdőszoba. A reggeli és esti rutin még kellemesebb lehet, ha egy posztert nézel, amelyen természetképek láthatók, vagy ha zöld és sárga színekkel teli poszterrel hangsúlyozzák a szoba nyugtató hangulatát. Ezenkívül a konyhai poszterek élvezetesebbé tehetik a konyhában való tartózkodást, és a főzést gyerekjátékokká teszik a poszterek bekeretezésével gyümölcsökkel, zöldségekkel és koktélokkal.

Válassza ki a megfelelő helyet

Egy másik dolog, amit figyelembe kell vennie a falak díszítésekor, hogy megfelelő helyet találjon a plakátok bemutatására. Általánosságban elmondható, hogy a lakástulajdonosok a legáltalánosabb helyeken akasztják fel ezeket a falelemeket. ilyen helyek pl. a kandallók, kanapé vagy ágyak fölé. Ezeknek a lehetőségeit nem szabad ennyire lekorlátozni. Például a poszter méretétől függően polcait vagy ablakpárkányait is díszítheti egy gyönyörű műalkotással, amely zökkenőmentesen illeszkedik modern belső terébe.

Ügyeljen a poszter magasságára, mert se túl magasan, se túl alacsonyan nem lesz megfelelő. Valójában van egy egyszerű szabály az akasztós fali dekorációval kapcsolatban, amely kimondja, hogy a látómezőbe kell akasztani. Végül, ha mégis a látómező alá szeretné rakni a posztert, akkor telepíthet LED-es világítást, amely megvilágítja a plakátot, és felhívja rá a figyelmet.

Építs témát

A poszterek felakasztásának különféle módjaival kísérletezve olyan témát építhet, amely tükrözi személyiségét, és harmonikussá teszi otthonát. Például, ha olyan poszterei vannak, amelyek bemutatják az összes meglátogatott helyet, létrehozhat egy témát úgy, hogy felakasztja őket abban a sorrendben, ahogyan utazott. 

Vízszintes, egyenes vonalba akasztása nem az egyetlen lehetőség, hogy megmutassa őket. Számtalan módon elrendezheti ezt a faldarabot, hogy gyönyörű elrendezést hozzon létre. Például szimmetrikusan elrendezheti őket egy rácsban azonos méretű és alakú plakátokkal. Vagy ha szűkebb a hely, akkor ezeket függőlegesen is megjelenítheti egy oszlopban. Végül, ha váratlan, művészi enteriőrre vágyik, összekapcsolhat két üres falat úgy, hogy alkotásait a falak sarkába akasztja.

Színkoordináta

Ennek az egyszerű faldarabnak az a fő célja, hogy színt adjon bármely helyiségnek, különösen a legminimálisabb kialakítású helyiségnek. Valójában a poszterek széles színválasztékot tartalmaznak, amelyeket felhasználhat a belső dekorációhoz. Az összeszedettebb megközelítés és a színek szinkronizálása révén lineáris és zsúfolt stílust biztosít otthonában.

A belső terek díszítésekor általában egy színpreferenciát tartanak szem előtt. Tehát, ha a piros színt választja, akkor érdemes olyan plakátokat választani, amelyek többnyire ezt a színt tartalmazzák, hogy kiemeljék otthona kulcsárnyalatát. Egy másik dolog, amit tehetünk, hogy válasszunk két vagy három színt a posztereinkről, és párosítsuk a bútorainkkal. A lényeg az, hogy plakátjai látványosak és művésziek legyenek, még akkor is, ha több, élénk színnel rendelkező helyiségben függesztik fel őket.

Válassza ki a stílusát

A poszterek stílusa leginkább arra utal, hogy milyen sokféle módon keretezheti kedvenc fali díszeit. Ha időtlen megjelenést keres, akkor valódi keretbe kell helyeznie őket. A poszterkereteknél érdemes azokat választani, amelyek nem túl szélesek, mert a poszternek kell kiemelkednie, nem pedig a keretének.

Végső gondolatok

Poszterek felakasztása otthonában nagyon kreatív és eredeti módja a belső díszítésének. Céljuk, hogy minden helyiségben hívogatóbb életteret teremtsenek.
Az a tény, hogy a poszterek különféle méretben és színben is kaphatók, lehetővé teszi, hogy minden otthonhoz alkalmazkodva kihozza abból a maximumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

41 − = 33